Păstăile de fasole verde reprezintă o sursă importantă de fibre vegetale, de aceea ar trebui să fie nelipsite din alimentaţia celor cu digestie dificilă. Pe lângă această proprietate, leguma posedă si alte virtuţi terapeutice excelente, pe care vi le prezentăm în continuare.

Fasolea este originară din America Centrală şi de Sud, unde este cultivată de secole de către populaţiile precolumbiene. Există mai multe varietăţi, care se disting prin înălţime, capacitatea de a se „căţăra” pe araci şi prin calitatea păstăilor.

STIREA ZILEI ...  Ce ascunde simbolul zodiei tale? Mesajele secrete, descifrate acum de astrologi

Principalele virtuţi

Fasolea posedă proprietăţi terapeutice deosebite – amintim capacitatea de a ameliora tranzitul intestinal, precum şi efectul tonifiant asupra ficatului şi pancreasului. Acţionează, de asemenea, ca bun antireumatic şi tonic cardiac însă folosită în stare crudă (cel mai bine sub formă de suc proaspăt de teci).

STIREA ZILEI ...  Sfatul zilei de 12 decembrie 2018 pentru fiecare zodie

Consumul de păstăi de fasole amplifică şi reglează debitul urinar. Altfel spus, planta este un bun depurativ prin creşterea diurezei.

Cum o puteţi consuma:

Fasolea verde gătită constituie o excelentă sursă de fibre vegetale, foarte utile pentru ameliorarea tranzitului intestinal.

STIREA ZILEI ...  Momentul în care un preot își dă foc în fața Catedralei Neamului. VIDEO

Virtuţile terapeutice ale plantei se amplifică în mod considerabil dacă aceasta este consumată în stare crudă, sub forma sucului de teci (obţinut prin zdrobirea şi stoarcerea tecilor de fasole) în doze de câte o jumătate de pahar pe zi, înainte de fiecare masă.

Mai multe citiți pe antenasatelor.ro

LIKE