Ouăle sunt o opţiune foarte sănătoasă de proteine care este suficient de versatilă pentru a va bucură de micul dejun, pran, cină sau chiar o gustare sănătoasă


Această hrană fără zahăr, fără carbohidraţi, este relativ scăzută în cantităţi calorice.

Dacă ouăle nu se încadrează printre primele 10 alegeri ale sănătăţii dvs., continuaţi citiţi şi veţi descoperi modul în care ouăle va pot ajută organismul.

1. Ouăle va dau un impuls de energie: un ou întreg conţine 6 grame de proteine ​​de înalta calitate şi doar 70 de calorii. Puneţi două ouă cu o jumătate de ceaşcă de fulgi de ovăz pentru o masă cu conţinut scăzut de calorii, fiind foarte echilibrată.

2. Ouăle îmbunătăţesc funcţia hepatică. Fiecare ou conţine o doză sănătoasă de colină. Colină este un macronutrient şi va ajută creşterea metabolismului.

3. Colesterolul din ouă nu afectează deloc colesterolul din sânge, aşa cum credeţi fac. Potrivit Autorităţii de Nutriţie, ficatul produce deja colesterol.

4. Ouăle cresc HDL (adică colesterolul bun). Lipoproteinele de înalta densitate (HDL) reduc riscul bolilor de inima şi al accidentului vascular cerebral. Frecvent denumite colesteroluri sănătoase, puteţi creşte nivelul HDL din organism prin consumarea regulată de ouă.

5. Ouăle pot ajută ochii. În afară de proteine, ouăle conţin antioxidanţi de luteină şi zeaxantina. Studiile au arătat aceste substanţe nutritive va ajută va construiţi reţină şi reduceţi riscul de cataractă.

6. Ouăle va pot ajută mâncaţi mai puţin: consumul de ouă pentru micul dejun va poate ajută mâncaţi mai puţin pe parcursul zilei.

7. Ouăle sunt fără gluten şi carbohidraţi: dacă nu puteţi avea gluten sau sunteţi pe o dietă specială pentru diabet, ouăle reprezintă o modalitate excelenţă de a obţine proteinele. Trebuie totuşi remarcat faptul unele studii arată ouăle pot creşte riscul de boli de inima la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

8. Ouăle va protejează oasele: Ouăle au mai multă vitamina D şi acest lucru va poate ajută va protejaţi corpul de osteoporoză.

 

9. Oule pot reduce riscul de cancer. Colină, acelaşi macronutrient care ajută funcţia hepatică, poate reduce riscul de apariţie a cancerului de san la femei. Atenţie: Veţi găsi colină îngălbenuşul de ou, nu în albuş, deci nu renunţaţi la ouăle întregi!

10. Mănâncă ouă pentru muşchi mai buni. Proteină dina ouă este esenţială pentru reparaţia musculară mai repede.

11. Ouăle sunt prietenoase şi cu sarcina. Două ouă întregi conţin 250 miligrame de colină. Medicii recomandă femeile însărcinate şi care alăptează consume între 450 şi 550 miligrame pe zi. Colină ajută la dezvoltarea creierului şi ajută la prevenirea defectelor congenitale.

12. Par sănătos, piele sănătoasă! Ouăle continun o vitamina complexă B, numită Biotin. Această vitamina va poate îmbunătăţi părul, unghiile şi pielea.

13. Ouăle brune şi cele albe sunt practic aceleaşi. Ouăle brune provin de la găini mari cu urechi roşii şi cele albe provin de la pui mai mici cu urechi albe. Doar asta este diferenţa!

 

sursa