Următoare reţeta a fost inventată în Germania. A fost folosită de secole pentru a vindecă boli precum ateroscleroza, răcelile şi chiar infecţiile.

De asemenea, dacă ai sistemul imunitar slab, ar trebui iei în considerare o cură de detoxificare a ficatului. Această reţeta poate îţi fie utilă:

 

Ingredientele de care ai nevoie pentru a-ţi prepară băutură:
– 4 lămâi organice, cu coajă
– 3-4 centimetri de rădăcina de ghimbir sau 2 linguri de ghimbir ras
– 4 căpăţâni de usturoi mari
– 2 litri de apă

Mod de preparare:
Mai întâi spală foarte bine lămâile, apoi taie-le în bucăţi. Decojeste usturoiul. Pune în blender lămâile, usturoiul şi ghimbirul. Blendeaza-le până când sunt complet amestecate. După blendare, pune amestecul într-o oală şi toarnă apă. Pune-le la fiert şi amestecă continuu. După o vreme, indeparteaz-o de pe foc şi las-o se răcească. După ce s-a răcit, strecoară lichidul şi pune-l într-un orcan sau o sticlă. Timp de 3 săptămâni, ar trebui bei câte un pahar din această băutură pe stomacul gol cu două ore înainte de fiecare masă.

După 3 săptămâni, ia o pauză de o săptămâna, după care reîncepe tratamentrul pentru încă 3 săptămâni. Dacă nu îţi place gustul, poţi adaugă miere pentru a-l îndulci. Rezultatele pozitive vor apărea chiar după primele 3 săptămâni. O câştigi energie şi o te simţi revirgorat. Acest leac poate fi folosit remediu împotriva pietrelor la rinichi şi a congestiilor vasculare.

Lămâia este o sursă foarte bogată în compuşi chimici vindecători, care îmbunătăţesc imunitatea, întăresc vasele de sânge, ajută la vindecarea pielii şi chiar la blocarea dezvoltării anumitor celule care pot declanşa apariţia cancerului.

Ghimbirul Te scapă de gripă şi răceală: ghimbirul ajută la vindecarea organismului prin inducerea transpiraţiei şi întărirea sistemului imunitar. De asemenea te va ajută dacă te confrunţi cu episoade recurente de tuşe expectorantă sau cu alte afecţiuni ale cailor respiratorii (este recomandat chiar şi pacienţilor care suferă de astm).

Sursă: http://andreiturcu.ro