Monica Pop a ieșit învingătoare în lupta cu cancerul şi a vorbit despre perioada în care a fost bolnavă la o emisiune tv. Dupa patru ani in care a indurat tratamente drastice si a trecut prin numeroase interventii chirurgicale, medicul oftalmolog se poate declara invingatoare.

Invitata in emisiunea ”Teo Show”, Monica Pop a vorbit sincer despre perioada cea mai grea din viata ei si a marturisit cum a reusit sa treaca peste tot.

Şi când nu îmi era foarte bine, eu spuneam că sunt foarte bine. Pentru că mi-am creat un mod de gândire, de viaţă, aşa am învins. Nu am stat acasă nicio zi. A două zi după externare, după intervenţiile chirurgicale, m-am dus la serviciu. Am condus eu, aşa cum am putut. Colegul care m-a operat mi-a zis să stau acasă două luni! Am zis: bine, bine, stai tu, dacă vrei! A două zi m-am dus la lucru! Sfătuiesc pe toată lumea să facă aşa cum am făcut eu, dacă se poate fizic. Decât să stai acasă şi să te gândeşti… Nu e bine! Eu nu am stat în concediu, nici nu vreau să aud de aşa ceva. Oamenii au înţeles că se poate trăi şi altfel. Nu stai acasă şi aştepţi să mori”, a declarat Monica Pop.

Medicul a fost diagnosticat cu cancer de colon şi deşi a primit indicaţii precise să se odihnească şi să stea acasă, imediat după operaţie, ea a preferat să se întoarcă la lucru.

Colegul care m-a operat direct si am vazut diagnosticul, pe care oricum il banuiam, pe biletul de externare. Aveam niste dureri atat de mari si m-au protejat cumva. Ma durea atat de tare si nu ma gandeam decat cum sa fac cum sa scap de ele. Nu aveam timp sa ma gandesc la asta. Prietena mea a fugit afara, ca sa poata sa planga. Initial am zis ca nu vreau niciun fel de tratament. As fi gresit daca faceam asta! Dupa ce au trecut durerile, m-am obisnuit cu ideea. Cancerul nu e o boala incurabila, nu e adevarat. Rata de mortalitate a scazut. Oamenii au vazut ca se poate trai. Am stat in spital cel mai mult doua saptamani, cel mai putin noua zile, cam asa. In rest, cat nu am fost internata, eu m-am dus la lucru. Faceam tratamentul in paralel. Plecam de la spital, ma duceam la tratament. Nu e bine sa te lasi coplesit de idee!”, a mai spus Monica Pop.

Drama Monicăi Pop a început în urmă cu patru ani, când medicul a acuzat dureri de stomac. A urmat o peritonită care a condus către depistarea unor probleme mult mai grave. Împinsă de la spate de prietena ei, actrița Carmen Tănase, Monica Pop a continuat investigațiile. Abia după o lună s-a descoperit o stenoză digestivă și de aici reala problemă pentru care medicul a urmat tratament cu citostatice.

Sursa: ciao.ro