Utilizaţi balsam de rufe? Ei bine, dacă răspunsul este da, veţi fi foarte dezamăgiţi, pentru veţi află plătiţi un preţ mare pentru haine frumos mirositoare. Ştim cu toţii reclamele cu balsamuri pentru rufe prezintă adesea o imegine de confort, prospeţime şi dulceaţă.

Dar adevărul urat este majoritatea emolienţilor conţin o lista lungă de toxine şi substanţe chimice cunoscute, care pot intră în corp prin piele şi prin inhalare, provocând o mulţime de probleme de sănătate, în special copiilor.

Emolientii sunt formaţi din substanţe chimice vătămătoare, combinate cu o doză consistentă de parfum. Chimicalele aromelor sunt deosebit de dificil de eliminat, deoarece acestea au fost proiectate se agaţe de ţesături, astfel mirosul rămână pe haine. Această se numeşte „fragrance substantivity”, care descrie cât de mult un parfum durează pe o anumită suprafaţă şi modul în care acesta este afectat de temperatura, umiditate, precum şi alte condiţii.
Acestea sunt cele mai comune subtante chimice toxice, găsite în toate balsamurile:

1. Alfaterpinolul – acesta este un produs chimic toxic periculos, care poate provoca multe probleme de sănătate, cum ar fi: ameţeli, dureri de cap, foame, pierderi de memorie.
2. Acetatul de benzil – această substanţă toxică are legătură cu cancerul pancreatic. Vaporii ei pot fi iritanţi pentru ochi şi căile respiratorii şi pot fi, de asemenea, absorbiţi prin piele.
3. Alcoolul benzilic – poate provoca multe probleme de sănătate, cum ar fi: tulburări ale sistemului nervos central, dureri de cap, greaţă, vărsături, ameţeli şi scăderi dramatice ale tensiunii arteriale.
4. Cloroformul – o neurotoxină cancerigenă puternică, care poate provoca multe probleme de sănătate, cum ar fi: pierderea conştienţei, greaţă, dureri de cap, vărsături, şi /sau ameţeli, somnolenţă.
5. Linaloolul este un narcotic, ce cauzează probleme respiratorii şi provoacă pierderea coordonării musculare.
Acestea sunt motivele pentru care ar trebui evitaţi balsamurile şi folosiţi alternative naturale, care sunt mult mai sigure şi mai eficiente.

Sursă: www.sanatos.tv