Salată este prima şi cea mai sănătoasă opţiune pentru o dietă alimentară. Mai mult, salată a devenit o specialitate a casei în rândul familiior c are gătesc şi se hrănesc sănătos.


Următoarea salată este, cu siguranţă, una sănătoasă şi foarte gustoasă. Consumând-o timp de doar 4 zile, vei da jos până la 3 kilograme.

Ai nevoie de var­za crudă, ţelină crudă şi morcov crud în cantităţi egale. Se amestecă legume­le, tăiate foarte mărunt sau date pe ra­za­toarea fină, cu suc de lămâie şi puţin ulei de măsline. Adăugaţi apoi şi ­teva măsline, 1-2 linguri de porumb fiert, pătrunjel sau mărar tocate fin. La micul dejun consumă o felie de pâine prăjită şi un ou sau o banană şi un pahar de suc de grapefruit. La prânz, o farfurie de salată (300 g). gustare poţi consumă un măr, iar la cină, farfurie de salată (300 g).

Timp de 3 săptămâni, consumă înainte de me­sele principale câte 100-150 g de salată. Poţi mânca orice, fără probleme, însă trebuie reducii porţiile şi eviţi alimentele nesănătoase. Vei slabi, în cele trei săptămâni, până la la 5 kilograme. De asemenea, este foarte important te hidratezi suficient.

Câteva aspecte importante despre ingredientele folosite:

Varză (Brassica oleracea), cunoscută şi sub numele de curechi, este o legumă comestibilă verde sau roşie, una din cele mai vechi legume cunoscute de om. Era cunoscută în rândul alchimiştilor drept materia prima a alimentelor. Sucul verzei roşii poate fi întrebuinţat indicator pH. Varză este plantă bianuală: în primul an vegetează, iar în al doilea an înfloreşte. Face parte dinfamilia Crucifere, numită aşa deoarece are floarea de tipul patru, cu elementele florale aşezate în cruce. Florile sunt grupate în inflorescenţe de culoare galbenă.

Varză de Bruxelles (Brassica oleracea gemmifera) are o tulpină înalta şi căpăţână mică. De la această varză se consumă mugurii ce se formează la subsuoară frunzelor. Varză creată (Brassica oleracea sabanda) are frunzele încreţite şi căpăţână afânată.

Tratamente naturiste cu varză:

Varză albă (Brassica oleraca) este recomandată a fi întrebuinţată în tratamentul anemiei, diabetului zaharat, litiazei biliare, tusei (suc de varză şi miere), afecţiunilor renale, hemoroizilor, durerilor de ficat (varză crudă sub formă de cataplasme) şi ulcerului gastric.

Varză albă acţionează laxativ, vitaminizant (pentru pacienţii care se refac după o perioada în care au zăcut) şi ajută la prelungirea vieţii (vitamina A conţinută în varză întârzieîmbătrânirea, hrănind ţesuturile).

Varză albă poate fi consumată varză murată, şi în acest caz constituie un remediu excelent în tratarea alcoolismului, întărirea gingiilor şi tratarea infecţiilor intestinale; ceai de varză: acesta ajută la vindecarea bronsitelor cronice, dar şi la tratarea diareei şi a constipaţiei; cataplasme cu foi de varză albă (se aplică local), care ajută la ameliorarea rănilor, plăgilor şi tumorilor.

Ţelină, sau apium graveolens, este o plantă din familia apiaceae. Poate atinge o înălţime de până la 1 m. Frunzele sale sunt mari, penat-lobate. Florile sunt mici, de obicei având culoarea albă. Fructul sau este achenă. Poate rezistă până la temperaturi aproape de 0 grade Celsius. Perioada de înflorire este la începutul toamnei. Este o plantă hidrofilă. Ţelină este folosită înîntregime legumă, fiind consumată atât rădăcina cât şi tulpină.

În ţările cu climă temperată, ţelină este crescută şi pentru seminţe, din care se poate extrage un ulei volatil folosit în industria parfumului şi farmaceutică. Seminţele se pot folosi şi pentru aromă sau combinate cu sare, devenind sare de ţelină. Este folosită drept condiment în cocktail-uri (notabilă este contribuţia la cocktail-ul Bloody Mary). Rădăcina de ţelină este indicat a fi inclusă în alimentaţia copiilor, adolescenţilor, este ideală pentru toţi cei care suferă de tulburări de creştere şi de maturizare.

Sursă: http://pentruea.eu