În primul rând, trebuie ştiţi există două tipuri majore de accidente vasculare cerebrale: ischemică şi hemoragică.

1. Curgerile ischemice sunt mai frecvente şi sunt cauzate de o îngustare sau blocare a arterelor în creier, ducând la scăderea severă a fluxului sanguin.

2. Curgerile hemoragice sunt mai puţin frecvente şi sunt cauzate de sângerări în creier. Am pun o întrebare simplă. Ştiţi ce este un accident vascular cerebral? Accidentul vascular este o boală care afectează arterele care duc la creier şi în interiorul creierului. Şi este a 5-a cauza a decesului şi principala cauza a dizabilităţii în Statele Unite.

Un accident vascular cerebral apare atunci când un vas de sânge care transporta oxigen şi substanţe nutritive către creier este fie blocat de un cheag sau izbucniri (sau rupturi). Când seîntâmplă acest lucru, o parte din creier nu poate obţine sângele (şi oxigenul) de care are nevoie, aşa celulele creierului mor. Creierul este un organ extrem de complex care controlează diferite funcţii ale corpului. Dacă apare un accident vascular cerebral şi fluxul sanguin nu poate ajunge în regiunea care controlează o anumită funcţie a corpului, acea parte a corpului nu vafuncţiona aşa cum ar trebui.

Este extrem de important identificaţi semnele de avertizare ale unui accident vascular cerebral şi obţineţi asistenţă medicală cât mai curând posibil pentru a reduce riscul de lezare gravă a creierului. Acest lucru poate contribui la reducerea riscului de deces sau invaliditate şi la îmbunătăţirea şanselor de recuperare. Experţii medicali spun semnele şi simptomele pot varia de la o persoană la altă, în funcţie de tipul de accident vascular cerebral, de partea creierului afectată şi de gradul de afectare.

SIMPTOME FRECVENTE:

inconştienţă
– durere
slăbiciune
– probleme de respiraţie
halucinaţii
– atacuri epileptice
modificări de personalitate
boală.

 

sursa