Termenul folosit pentru venele slabite, marite si vizibile sub suprafata pielii este de vene varicoase. Aceste vene, in mod normal, sunt albastre sau purpuriu inchis. Este o afectiune des intalnita, care poate fi rezultatul unei multitudini de probleme cum ar fi: sarcina, obezitate, pozitie ortostatica prelungita, incordare, varsta, componenta genetica, etc.

La inceputul aparitiei lor, venele varicoase sunt tratate in mod normal prin tehnici de compresie, ca de exemplu purtarea ciorapilor de compresie. Cu toate acestea, pe masura ce problema avanseaza, apar alte afectiuni de sanatate ca de exemplu inflamatie dureroasa, senzatie de greutate in picioare, si tumefierea acestora. De asemenea, varicele sunt adesea insotite de “ vene in panza de paianjen” si de capilare dilatate la suprafata pielii, care agraveaza si mai mult situatia.

Cand vine vorba despre relaxarea zonelor inflamate si de usurarea fluxului sanguin, unul dintre cele mai bune remedii naturale utilizabile este usturoiul. Usturoiul este o leguma cu proprietati medicinale incredibile, inclusiv descompunerea toxinelor din organism si sprijinirea eliminarii lor prin “ deseurile organismului “.

Daca includeti usturoiul in regimul alimentar zilnic, sau daca incepeti sa consumati regulat suplimente alimentare cu usturoi, veti observa o multime de beneficii pe termen lung. Daca vreti sa vedeti rezultatele cat mai curand cu putinta, ar trebui sa incepeti aplicarea unui amestec de usturoi direct pe zonele afectate.

 

Sursă: http://www.healthylivingteam.net/