Multă vreme femeile și bărbații au căutat o strălucire eterică și o piele veșnic tânără. Mulți au afirmat o dorință de a găsi un miracol cosmetic și ar fi fost în stare să-și dea viața pentru asta.

De-a lungul veacurilor, tenurile au fost încărcate cu tot felul de produse cosmetice care, din păcate, conțin substanțe toxice și otrăvitoare despre care mulți încă nu au aflat.

Astăzi vă prezentăm câteva produse cosmetice care conțin doze letale de otrăvuri pe care multe persoane le folosesc fără a-și da seama!

1. Lash Lure

Unul dintre cele mai mari scandaluri de cosmetice până în prezent, Lash-Lure a apărut pe piața cosmetică în anii 1930. A fost anunțat peste tot ca produsul care ar putea să-ți vopsească permanent genele.

Prin urmare, cosumatorul ar „radia” de frumusețe dacă ar alege Lash Lure. Din păcate, publicul nu știa că Lash Lure a fost creat cu vopsea anilină.

Deși coloranțiii de anilină au fost un agent de colorare a părului popular în anii 1930, Lash Lure a ales să ridice doza de colorant de 30 de ori mai mult decât doza normală, și au plasat-o într-un produs care se aplică pe cea mai sensibilă zonă a feței.

E inutil să mai spunem că au existat multe leziuni și chiar și o moarte din cauza utilizării acestui colorant. Este vorba despre doamna Brown din Londra, în anul 1944.

Ea a văzut produsul în anunțuri, iar ca urmare a cumpărării produsului, a experimentat umflare excesivă și arsuri ale ochilor. 3 luni mai târziu, fotografia ei era peste tot, iar fața ei nu era nimic mai mult decât un țesut cicatrizat, din care se mai cunoșteau doar ochii.

Doza atrocic de mare de colorant de anilină i-a dizolvat complet orbii oculari, lăsând-o permanent orbă.

 

În 1934, o femeie fără nume a încercat, de asemenea, Lash Lure, ceea ce a făcut ca ochii ei să se înmoaie imediat după aplicarea produsului. A murit în decurs de zece zile de la aplicarea Lash Lure, din cauza otrăvirii sângelui de la ulcerațiile severe de pe ochii ei.

2. Rujul roșu sau rujul de plumb?

Credeți sau nu, multe rujuri roșii din ziua de azi ascund un secret mortal. Este unul dintre cele mai otrăvitoare produse de frumusețe care a fost folosit din cele mai vechi timpuri și încă mai este utilizat și astăzi.

În 2007, sute de nuanțe de ruj roșu au fost retrase de pe piață din cauza faptului că aveau niveluri ridicate de plumb în ele. Consumul de cantități minuscule de plumb se acumulează în corpul uman, creând o mulțime de probleme de sănătate.

3. Procesul de coasere a extensiilor de gene

Genele lungi și voluminoase au înnebunit femeile la sfârșitul anilor 1800. Un anunț din 1899 le lăudau, prezentându-le drept o procedură revoluționară prin care îți poți crește volumul genelor.

Descris ca o procedură rapidă și fără dureri, anunțul prezenta mai multe detalii despre această experiență „atât de plăcută”. Dar după cum s-a dovedit, expertul în această tehnică a eșuat atunci când a încercat să coasă aceste extensii de gene de pleoapele pacienților.

Nu au fost înregistrate cazuri de deces ale acestei proceduri, însă suntem siguri că această experiență  a cauzat de multe ori infecții sau chiar deformări serioase.

4. „Farduri” de ochi pe bază de plumb

În epoca egipteană, atât femeile, cât și bărbații, doreau să aibă ochii cât mai dramatic accentuați. Ei au obținut acest aspect după ce au aplicat o linie groasă și generoasă de plumb în jurul ochilor.

De-a lungul timpului, acest ingredient a dus la o iritare gravă a ochilor. „Vopsirea” ochilor a avut, de asemenea, potențialul de a provoca degenerare mentală și moarte, dacă cineva o folosea în fiecare zi.

sursa