Pielea ta este ținută la o temperatură confortabilă de către vasele de sânge, care distribuie sânge bogat în oxigen în tot corpul.

Atunci când mercurul scade, receptorii senzoriali din pielea ta avertizează creierul ca să contracte vasele de sânge. Acest lucru permite cantităților mai mici de sânge din piele să conserve căldura în corpul uman, acolo unde sunt toate organele.

Circulația slabă este motivul principal pentru care o persoană are mâinile și picioarele reci. Se poate întâmpla ca urmare a mai multor motive și poate afecta pe absolut toată lumea, indiferent de vârstă și gen.

Unul dintre motivele din spatele circulației proaste este lipsa activității fizice, dar și factori precum obezitatea, tensiunea arterială crescută, varicele, cheagurile de sânge și fumatul.

Toate aceste lucruri pot cauza furnicături și amorțeală în anumite zone. Dar vestea bună este că există câteva remedii pe care le poți folosi și cu care poți trata această problemă.

Pune în aplicare următoarele remedii pentru a-ți îmbunătăți circulația sângelui în întreg corpul!

1. Bea mai multă apă

Apa este de departe cea mai bună băutură pe care o puteți consuma în timpul zilei. Nu trebuie să bei mai puțin de 8 pahare de apă în fiecare zi.

Procedând astfel, corpul tău va transporta oxigenul prin sânge și vei rămâne hidratat. De asemenea, apa îți va îmbunătăți circulația sanguină.

3. Usturoi

Usturoiul poate lărgi arterele și vasele de sânge, ceea ce va reduce acumularea plăcilor în artere, și va preveni coagularea sângelui. Poate fi folosit și pentru reducerea tensiunii arteriale.

4. Ghimbir

Ghimbirul conține zingeron și gingerol, două componente active care poate stimula circulația sângelui și îți va încălzi corpul.

De asemenea, poți preveni cheagurile de sânge și îți poți proteja inima, însă asta se va întâmpla doar dacă vei consuma ghimbir în mod regulat.

5. Uleiul de pește

Uleiul de pește conține acizi grași omega 3. Acești acizi grași sunt foarte sănătoși și pot elimina depozitele de grăsime din artere și pot stimula, respectiv îmbunătăți, fluxul sanguin.

6. Ardeii cayenne

Ardeii cayenne conțin capsaicina, o componentă activă faimoasă, care poate întări arterele și capilarele. Acești ardei protejează direct sistemul cardiovascular și inima, reducând foarte mult creșterea plăcii.

7. Uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale, cum ar fi cimbrul, ghimbirul, și rozmarinul, au proprietăți termogene și pot încălzi picioarele și mâinile, reducând astfel amorțeala membrelor.

8. Castanul sălbatic

Castanul sălbatic oferă proprietăți antiinflamatorii și consolidează pereții capilarelor. Poate relaxa mușchii și trata venele varicoase, de asemenea.

Ce alte trucuri mai poți folosi pentru a preveni mâinile și picioarele reci?

1. Schimbă dieta

Încearcă să incluzi alimente mai sănătoase pentru inimă, cum ar fi peștele gras, nucile, uleiul de măsline, fructele și legumele. Aceste alimente fac minuni pentru circulație.

Consumă, de asemenea, și somon, zmeură, iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, banane, ciocolată neagră, fulgi de ovăz și  ulei de măsline, pentru un flux de sânge adecvat și o reglare optimă a temperaturii.

2. Dormi cu șosete

Șosetele te pot ajuta să te încălzești, mai ales dacă sunt moi și pufoase. Un alt truc recomandat de experți este acela de a folosi șosete de lână peste șosetele obișnuite (dacă ești o persoană friguroasă).

3. Poartă tipurile potrivite de mănuși

Rezistă tentației de a cumpăra acele mănuși ieftine din magazin sau o pereche care pune moda înaintea funcționalității. Mai bine optează pentru un produs care-ți va ține cu adevărat mâinile calde.

Cel mai bine este să alegi mănușile de vânătoare sau cele din lână, pentru zilele în care temperaturile scad drastic.

4. Soarbe băuturi fierbinți

În timpul zilei, nu ar fi rău să savurezi lichide precum ceaiul cald, deoarece el te va ajuta să distribui mai uniform căldura în corp. Nu numai că vei bea conținutul și te vei încălzi pe interior, ci îți vei încălzi, totodată, mâinile, ținând cana.

5. Oferă o șansă gadget-urilor de încălzire

În interiorul camerei, poți opta pentru o aerotermă, un radioator sau un convector de căldură. Pentru drumeții, sigur vei găsi o mulțime de gadget-uri de încălzire la magazinele sportive sau de vânătoare.

6. Fă exerciții

Indiferent că mergi la sala de sport sau faci puțină mișcare în timpul zilei, exercițiile fizice pot stimula mult mai bine circulația sângelui și mări temperatura corpului.

Mișcarea brațelor este cea mai bună modalitate de a-ți încălzi mâinile. Învârte-le în cerc, de mai multe ori, și vei observa rapid rezultatele!

sursa