Cei mai multi oameni cred ca persoanele foarte inteligente sunt superoameni care pot face orice cu mare usurinta deoarece creierele lor ii ajuta in orice situatie si ca nu se chinuie cu probleme precum oamenii obisnuiti. Insa, in realitate, indiferent de cat de inteligent este cineva, pana la urma nu este decat un om.
Ei se confrunta, totusi, cu probleme dificile, provocatoare, insa cumva diferite fata de ceilalti. Daca esti o persoane super inteligenta aceste probleme ca si lipsa de intelegere din partea cunoscutilor iti pot lasa un sentiment de singuratate. Poate ca prietenii si familia nu par a fi constienti de sentimentele tale. Pentru a fi inteles, iata cateva dintre cele mai intalnite dificultati.
Discutiile marunte te epuizeaza
Pentru tine poate fi o adevarata provocare sa te implici in discutiile marunte, legate de chestiuni obisnuite, intrucat creierul iti este ocupat cu idei marete. Subiectele interesante pentru tine inlucud stiintele, arta, filozofia si altele de acest gen. Tocmai de aceea simti ca iti pierzi timpul atunci cand nimic din toate acestea nu sunt abordate in intalnirile sociale. Tot ce iti doresti este un schimb de idei despre lucrurile importante.
Gandesti mai mult decat vorbesti
Creierul tau cauta toate posibilele solutii si raspunsuri la o problema si tocmai de aceea ai nevoie de mai mult timp decat o persoana obisnuita pentru a-ti exprima opinia sau a trage o concluzie. Mai mult, daca nu esti convins ca ai raspunsul potrivit sau o ideea stralucitoare nu deschizi gura deloc. Cum oamenii din jurul ray nu sunt familiarizati cu modul tau de gandire devin confuzi si te eticheteaza drept ciudat, introvertit sau neinteresant.
Te poti plictisi rapid la job
Creierul tau are nevoie, in mod constant, sa fie provocat cu idei noi, marete si proiecte si de aceea ajuti sa te plictisesti de o sarcina in cazul in care ti-ai epuizat toata creativitatea cu ea. De aceea, ai mari probleme in finalizarea sarcinilor de zi cu zi. In plus, in cele mai multe cazuri, seful tau nu are nicio simpatie pentru starea ta, el doar isi doreste ca tu sa-ti duci la bun sfarsit proiectele.
Uneori, nu poti trece la actiune
Este greu sa fii un ganditor intr-o lume in care actiunea este apreciata mai mult decat ideile grozave. Cum, de cele mai multe ori, iti petreci timpul cautand idei, de cele mai multe ori iti lipseste imboldul de a trece la actiune. Insa oamenii au tendinta de a considera asta lene, ceea ce te face pe tine sa te crezi neapreciat.
Este considerat un ciudat din punct de vedere social
Daca te simti inconfortabil sa te angajezi in conversatii marunte, nu deschizi gura cand nu esti sigur de ceva, nu esti inspirat de idei vechi si epuizate moral sau iti plac mai mult ideile decat executia, oamenii au tendinta de a te considera un ciudat. Iar asta nu face decat sa puna si mai multa presiune pe tine.
Este greu sa te indragostesti
Si nu in cele din urma, cautarea dragostei este un pic mai solicitanta decat in cazul oamenilor obisnuiti. De vreme ce esti mai precaut, analitic si independent decat restul oamenilor esti considerat de ceilalti o persoana rece. In plus, iti lipseste spontaneitatea, ceea ce in dragoste este un mare defect.

Sursa: sfatulparintilor.ro