Trimite pe Whatsapp

Un grup de mineri a avut o surpriză incredibilă în momentul în care galeria în care bărbaţii făceau excavaţii s-a deschis într-o secţiune a unei mine mai vechi, care fusese abandonată cu 17 ani în urmă. Galeria fusese abandonată în urma unui cutremur care a cauzat prăbuşirea unor mari secţiuni din ea.

În vreme ce minerii explorau galeriile miniere, ei au dat peste Cheung Wai (59 de ani), un supravieţuitor al accidentului petrecut în 1997, scrie evz.ro. Bărbatul a fost transportat imediat la spital, unde i se vor face evaluări fizice şi psihice complete în următoarele saptamani.

 

Bărbatul a rămas prins în subteran cu cadavrele a 78 dintre colegii săi decedati, dupa ce un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter a lovit regiunea şi a slăbit structura de rezistenţă din lemn a minei, care s-a prăbuşit.

“Domnul Cheung din provincia chineza Xinjiang a fost salvat de faptul că unele conducte de ventilaţie încă mai conectau “închisoarea” lui subterană cu suprafaţa, permiţându-i accesul la aerul care era suficient de pur pentru a-l ţine în viaţă”, după cum a notat presa chineză şi nu numai.

Cheung a reuşit să supravieţuiască datorita unei “ascunzători” de urgenţă ce conţinea orez şi apă, stocate într-un depozit subteran, special conceput. În plus, bărbatul a capturat şi a mâncat şobolani. De asemenea, a colectat mari cantităţi de muşchi fosforescent de pe pereţii minei, care a constituit singura lui sursă de vitamine.

El a reuşit şi performanţa să le ofere funeraliile adecvate colegilor sai decedaţi, chiar dacă a trecut printr-o mare suferinţă fizică şi psihică.

 

sursa

0 Shares

Trimite pe Whatsapp