Este foarte trist faptul că până și acum, animalele devin foarte des victimele cruzimii oamenilor. De exemplu, mulți elefanți sunt puși la munci grele, alteori cei care se autointitulează stăpânii lor îi folosesc drept atracții turistice. Dar mai există și oameni care încearcă să le ajute pe aceste animale minunate, ei vor ca abuzurile să înceteze.

Acest elefant în vârstă de 73 de ani a fost foarte norocos că a fost salvat de către acești indivizi cu inimă mare. La fel ca mulți alți elefanți, Sookjai a fost obligat să trecă prin ani întregi de abuz. Și-a pierdut ochiul fiindcă stăpânul ei a folosit un baston cu cârlig pentru a o dresa, în plus, acum Sookjai e și surdă.

Totuși, în cele din urmă ea a avut o șansă să scape. Mulțumită Fundației Salvați Elefanții, ea a fost eliberată. Însă a fost o sarcină grea aceea de a o muta într-un loc nou. Oamenilor le-au trebuit peste 20 de ore pentru a o transporta într-un loc unde sunt duși elefanții salvați.

Însă acum Sookjai poate fi un simplu elefant; sărmanul animal este fericit să facă primii pași către libertate. După mulți ani în care a avut o viață îngrozitoare, ea merită tot ce e mai bun. Sărmanul elefant a plâns în timp ce era salvat, după 73 de ani de chin. Reacția lui a făcut înconjurul lumii și a schimbat, măcar puțin, percepția asupra animalelor. Iată un material video despre povestea elefantului care a plâns când era eliberat, după 73 de ani de torturi:

sursa