Marea împăcare în Familia Regală a avut loc la Parastasul de 40 de zile al Regelui Mihai. Principesa Margareta a fost surprinsă sărutându-l în semn de împăcare pe nepotul său, Principele Nicolae.

Cea mai emoționantă scenă de la Parastasul de 40 de zile al Regelui Mihai I a avut loc în momentul în care Principele Nicolae, exclus din linia de succesiune a Casei Regale, s-a îmbrățișat și pupat cu Majestatea Sa Margareta, dar și cu Principele Radu.

Scenele survin după ce Casa Regală a fost, atât în ultimele luni cât și în preajma morții Regelui Mihai I, a fost cuprinsă de scandalul dintre cele două părți.

În 2015, Regele Mihai l-a exclus pe Principele Nicolae din linia de succesiune a Casei Regale şi i-a retras titlul monarhic  acordat în 2010. Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune, după Mihai I şi Principesa Margareta.

Motivul explicit al deciziei fostului Suveran nu a fost precizat în comunicatul de presă remis de Casa Regală însă din document a reieșit, indirect, că acesta are legătură cu stilul de viaţă a principelui Nicolae.

TVR și Antena 3 au difuzat imagini cu gestul surprinzător făcut de Principesa Margareta în biserica de la Curtea de Argeș.

Disensiunile din familia regelui au atins cel mai acum moment cu puțin timp înainte de moartea monarhului, când Principesa Margareta a refuzat accesul Principelui Nicolae în reședința regală din Elveția. Mai mult, a fost chemată și poliția pentru a-l împiedica pe prinț să intre în casă. La rândul său, principele a declarat că nu voia decât să-și mai vadă o dată bunicul și să-și ia rămas bun.

Sute de oameni s-au strâns, sâmbătă, în incinta mănăstirii Curtea de Argeş, unde are loc parastasul de 40 de zile de la trecerea la cele veşnice a Regelui Mihai I al României, susține Agerpres.

Slujba de pomenire este oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului, în vechea catedrală episcopală şi regală ctitorită de Neagoe Basarab. La ceremonia religioasă participă, printre alţii, Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, principele Radu, dar şi nepotul regelui, Nicholas Medforth-Mills.

După încheierea slujbei va fi rostită o rugăciune la mormântul regelui Mihai I, aflat în pridvorul noii catedrale arhiepiscopale şi regale, ridicată la intrarea în curtea mănăstirii. Momentul va fi unul privat, în interiorul catedralei având acces doar familia regală. Măsurile de ordine şi siguranţă publică sunt asigurate de efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş şi de poliţişti. Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani. Pe 16 decembrie 2017 a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

sursa