Marturisesc ca am plans cand am citit scrisorile lui Todd Weaver, sunt precum doua testamente ale dragostei… Ele au facut inconjurul internetului si nu ai cum sa nu te simti atins de oceanul de dragoste pe care il transmit.

In septembrie 2010, Todd W. Weaver, ofiter secund in armata Statelor Unite, a fost ucis intr-o misiune in Afganistan, in timpul unei explozii. Nu a apucat sa isi ia la revedere de la familia sa si nici ei de la el… Cuvintele care trebuiau spuse nu au fost spuse. Dar, la cateva zile de la inmormantarea sa, sotia a gasit in calculatorul sau doua documente word diferite pe care Todd le scrisese in eventualitatea mortii sale. Nestiind daca se va mai intoarce acasa sau nu, Todd a scris doua scrisori emotionante, una catre sotia sa si una catre fiica sa, pe atunci in varsta de 9 luni.

Am dat peste aceste doua scrisori recent si ne-au impresionat teribil, sotia lui Todd alegand sa le impartaseasca cu lumea intreaga. Marturisesc ca am plans cand le-am citit, sunt precum doua testamente ale dragostei… Ele au facut inconjurul internetului si nu ai cum sa nu te simti atins de oceanul de dragoste pe care il contin.

Scrisoarea catre sotia sa

Draga Emma,

Daca citesti aceasta scrisoare, presupun ca nu am mai reusit sa ajung acasa si de aceea nu am putut sa iti amintesc din nou cat de mult te iubesc. Te iubesc atat de mult, iubita mea, si te voi iubi intotdeauna. Chiar daca poate ca nu voi fi acolo chiar acum, consoleaza-te cu gandul ca veghez asupra ta chiar acum. Eu nu am plecat si voi fi intotdeauna alaturi de tine cu sufletul. Stiu ca aceste momente sunt grele pentru tine, dar in acelasi timp stiu cat de puternica esti. Nu uita niciodata ca Dumnezeu stie ce este mai bine pentru noi dinainte de a ne naste. Consoleaza-te cu gandul acesta. S-a intamplat cu un motiv. Chiar daca nu vei crede asta chiar acum acum, vei intelege intr-o zi.

Vreau sa stiu cat de importanta esti pentru mine. Nu as fi putut sa cer o sotie mai buna, mai frumoasa si mai iubitoare. Amintirile pe care le-am impartastit in ultimii ani au fost cele mai frumoase din viata mea. Chiar daca pare ca viata mea s-a curmat brusc, am trait o viata la care putini doar au visat. M-am casatorit cu femeia perfecta. Am o fiica frumoasa care ma uimeste in fiecare zi. Am avut chiar si doi caini grozavi – cel putin in marea parte a timpului. Nu as fi puutut cere ceva mai mult. Daca te simti trista, doar gandeste-te la amintirile pe care le-am trait. Uita-te la fiica noastra si la cat de frumoasa este.

Fii puternica pentru ea. Aminteste-i de Taticul ei si spune-i ca am iubit-o mai mult decat orice altceva pe lume. Ziua in care s-a nascut a fost cea mai buna zi din viata mea si ea a fost cel mai bun lucru care mi s-a intamplat vreodata. Zambetul si rasul ei reprezinta tot ceea ce este bun si frumos in aceasta lume.

Spune-i ca Taticul ei este in ceruri acum si o sa veghez asupra ei si o sa o protejez in fiecare minut al fiecarei zile. Te iubesc, Emma. Si niciodata sa nu iti fie frica sa faci ceea ce trebuie sa faci pentru a fi fericita. Este foarte important sa continui sa gasesti fericirea in viata ta. Chiar daca poate acum crezi ca este imposibil, ai incredere.

Vor veni si vremuri mult mai bune. Tu si Kiley aveti o viata minunata inaintea voastra si sunt atat de fericit ca am impartasit o parte din ea cu tine.

Te iubesc!

Sotul tau iubitor,
Todd

 

Scrisoarea catre fiica sa


Draga Kiley, Scumpa mea:

Chiar daca este posibil sa nu iti mai amintesti de mine, vreau ca tu sa stii cat de mult te iubeste Taticul tau. Am plecat in Afghanistan cand tu aveai 9 luni. A pleca de langa tine a fost cel mai greu lucru pe care a trebuit sa-l fac vreodata. Esti atat de speciala pentru mine, scumpa mea – esti cu adevarat un dar de la Dumnezeu. Cea mai buna zi din viata mea a fost ziua in care m-am nascut. De fiecare data cand iti vedeam zambetul, inima mea pur si simplu se topea. Erai dulceata mea – viata mea nu a fost completa pana nu te-ai nascut.

Imi pare atat de rau ca nu voi putea sa te vad cum cresti. Dar adu-ti aminte, Taticul tau nu a plecat. Acum este in ceruri uitandu-se inspre pamant la tine si zambindu-ti in fiecare zi. Esti foarte norocoasa sa ai o Mamica atat de minunata care sa aiba grija de tine. Mi-as dori sa te porti frumos cu ea si sa o ajuti ori de cate ori are nevoie. Aminteste-ti intotdeauna sa iti spui rugaciunile noaptea si fii recunoascatoare pentru toate binecuvantarile tale. Nu uita niciodata cat de importanta si de speciala esti pentru multi oameni. Te iubim atat de mult. Cand vei mai creste si vei incepe scoala, fa tot ce-ti sta in putere si incearca sa inveti cat de multe poti tu despre lumea in care traiesti. Fii intotdeauna buna si calda cu ceilalti si vei descoperi ca lumea este buna cu tine. Iar cand lucrurile nu vor merge asa cum iti doresti, nu uita niciodata ca Dumnezeu stie ce este cel mai bine pentru tine si in final totul se va rezolva.

Ai un viitor atat de luminos si de frumos in fata ta. Distreaza-te. Bucura-te de el. Si adu-ti aminte, Taticul tau va fi intotdeauna mandru de tine si te va iubi intotdeauna. Esti si vei fi intotdeauna scumpetea mea.

Cu foarte multa dragoste,
Taticul tau

sursa