Ai curaj sa privesti aceste fotografii? Mireasa asta a murit in ziua nuntii, dar ce s-a intamplat apoi…

Daca aveti vreodata drum prin Chihuahua, Mexic, trebuie sa pe langa La Casa de Pascualita, un magazin care are in vitrina cel mai ciudat manechin pe care il veti vedea vreodata: Mireasa Moarta.
De mai bine de 80 de ani oameni din toate colturile lumii vin sa o vada pe Pascualita. Ea e manechinul imbracat in rochie de mireasa.

Publicitate

Dar nu e un manechin obisnuit, ci se crede ca este, de fapt, o femeie mumificata.

Manechinul a fost expus in vitrina magazinului in anul 1930 si trecatorii au observat o asemanare uimitoare cu proprietara de atunci a magazinului, Pascuala Esparza. Oamenii locului au ajuns la concluzia ca manechinul este trupul imbalsamat al fiicei lui Esparza, care murise recent in ziua nuntii din motive misterioase.
Vezi Imaginile de mai jos!

Se spune ca un magician francez indragostit venea in timpul noptii la manechin, o invia si o scotea in oras. Altii spun ca manechinul/ femeia mumificata urmareste oamenii cu privirea in toate colturile magazinului.
Sonia Burciaga, o vanzatoare care la un moment dat a lucrat la magazin, a marturisit: „De fiecare data cand ma apropii de Pascualita incep sa imi transpire mainile. Mainile ei sunt incredibil de raliste si are chiar varice pe picioare. Eu  cred ca e o persoana reala.”

Publicitate

 A fost dezlegat misterul experientelor din pragul mortii?

Unele dintre senzatiile descrise persoanele aflate in pragul mortii descriu sentimente puternice de liniste si bucurie, altele descriu calatorii in afara corpului prin tuneluri si prinrte persoane decedate. Astazi, oamenii de stiinta sustin ca au descifrat acest mister care a dat nastere la mii si mii de interpretari, o explicatie ce exclude existenta unei vieti de apoi in favoarea unei simple reactii chimice din corpul nostru.

Un grup de oameni de stiinta din Slovenia, condus de Dr. Zalika Klemenc-Ketis, afirma ca „vinovat” de senzatiile deja celebre din pragul mortii ar fi nivelul dioxidului de carbon din sange, cel care altereaza echilibrul chimic din creierul uman, dand acestuia senzatia falsa a unor tuneluri, lumini si a prezentei unor persoane decedate.

„Am descoperit in randul pacientilor ce au experimentat senzatiile din pragul mortii, un nivel al dioxidului de carbon semnificativ mai mare decat in cazul celor care nu au trait aceleasi senzatii. Este o asociere ce nu a mai fost studiata pana acum si care necesita inca studii aprofundate”, afirma Dr. Zalika.

Rezultatul cercetarilor intreprinse de savantii sloveni au fost analizat si de o echipa similara anglo-americana, condusa de Dr. Sam Parnia, iar concluziile au fost cat se poate de diferite. Intr-o serie de teste intreprinsa in spitalele din Anglia si SUA, Dr. Parnia a postat mai multe fotografii in locuri ce nu pot fi vizibile decat daca persoana in cauza s-ar afla in apropierea tavanului. Spre surprinderea medicilor, persoanele aflate in pragul mortii au putut reda cu exactitate continutul imaginilor respective, fapt ce scoate din discutie nivelul de CO2 din sangele pacientilor.

In momentul in care o persoana inceteaza sa mai respire, dureaza cateva minute pana cand bataile inimii se opresc. Daca inima se opreste prima, cum se intampla in cazul unui infarct, respiratia se opreste in cateva secunde. Acesta este si momentul numit „moarte clinica”. In astfel de situatii, creierul rezista neafectat pentru cateva minute. In aceste momente au loc experientele din pragul mortii.

Publicitate

sursa