Angajații unei stații de ambulanță din județul Vaslui nu au grija zilei de mâine în ceea ce privește umplerea timpului pe perioada cât se află la serviciu. După cum descriu o parte dintre colegii acestora, activitatea celor de la Murgeni se reduce la a mânca semințe și la a juca table, în timp ce colegii lor le completează turele.

Criza de mașini de ambulanță din județul Vaslui a dat peste cap activitate serviciului care asigură preluarea pacienților și transportarea acestora la o unitate medicală. Astfel, cei zece angajați ai substației din orașul Murgeni și-au pierdut obiectul muncii de cinci zile, în condițiile în care nu mai au mașina de intervenții cu care să meargă în teren.

În aceste condiții, conducerea Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui a decis să trimită în schimb o altă autosanitară, de la stația din Bârlad. Cu toate acestea, angajații acestei subunități sunt nemulțumiți și susțin că ai lor colegi de la Murgeni mănâncă semințe și joacă table la serviciu, în timp ce ei le asigură urgențele în aria lor de activitate.

”Cei zece angajați de la Substația Murgeni, cinci asistenți și cinci șoferi, fac serviciul prin rotație cu un echipaj de la Bârlad, care ajunge acolo în fiecare dimineață… Dacă fac schimb, asta nu înseamnă că stau degeaba”, a declarat, marți, pentru Libertatea managerul interimar al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, Mihaela Corduneanu.

Mănâncă semințe și joacă table la Ambulanța Vaslui. Motivul incredibil pentru care angajații stau degeaba

Mănâncă semințe și joacă table la Ambulanța Vaslui. Motivul incredibil pentru care angajații stau degeaba

Potrivit sursei citate, activitatea substației din Murgeni nu va intra în normal cât de curând. Și asta în condițiile în care mașina cu care se desfășura activitatea în zona arondată orașului nu a intrat nici măcar în reparații.

În plus, conducerea SAJ Vaslui nu are de unde să trimită o altă autosanitară în loc, având în vedere că activitatea pe întreg județul este asigurată cu jumătate din numărul minim de ambulanțe prevăzut de normativ, restul fiind defecte.

sursa