Originar din Asia, este apoi culivat și în America de Sud, Australia, Jamaica și SUA. Din aceeași familie fac parte galangalul, turmericul și cardamomul.

Ghimbirul proaspăt se poate găsi în două variante. Cea tănără, care nu necesită decojire, cu un gust mai blând, disponibilă numai în piețele din Asia, și varianta matură, cea mai răspândită.

Ghimbirul este considerat un tratament minune pentru diverse afecţiuni. A fost studiat şi s-a demonstrat că are efecte spectaculoase asupra sănătăţii. În prezent, cercetările au scos la iveală şi anumite proprietăţi anticancerigene ale ghimbirului.

Studiile sunt în derulare şi se analizează eficienţa ghimbirului în tratarea cancerului de colon şi ovarian.

Capacitatea sa de a calma stomacul deranjat l-a ajutat să câştige faima, iar popularitatea să a crescut pe măsură de oamenii de ştiinţă îi descopereau proprietăţile vindecătoare. Ghimbirul este un rizom care nu ar trebui să lipsească din nicio casă, având numeroase beneficii.

O sursă bogată de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidraţi, fibre, seleniu, sodiu, vitamine (C, E, B6) ghimbirul se poate consumă sub diferite forme: în supe, ceaiuri, murat, zaharisit, etc.

Aveți nevoie de:

– 4 până la 6 felii subţiri de ghimbir crud la 2-3 căni de apă filtrată;

– un pic de suc de lămâie;

– 1 – 2 linguri de miere de albine naturală.

Cum se prepară?

Important este ca rădăcina de ghimbir să fie pusă după ce aţi stins focul, nu în timp ce apa fierbe, aceasta fiind una dintre principalele greşeli pe care oamenii o fac când prepară ceaiul.

Spălaţi şi curăţaţi rădăcina de ghimbir, apoi tăiaţi-o în felii subţiri. Puneţi apă la fiert, iar când da în clocot, opriti focul si adăugaţi ghimbirul. Acoperiţi vasul şi lăsaţi 10 minute la infuzat, apoi strecuraţi, adăugaţi sucul de lămâie, iar când se mai răceşte mierea.

Beneficiile ceaiului de ghimbir:

– Reduce inflamatiile articulare;

– Proprietăţi anticancer;

– Arde grăsimea;

– Ameliorează migrenele;

– Îmbunătăţeşte circulaţia;

– Întăreşte imunitatea;

– Leac pentru stomac;

– Lupta cu infecţiile respiratorii.
Sursa