Michael, cel mai puternic urgan care a lovit vreodată Florida, a provocat inundații și distrugeri însemnate în orașele de coastă. Ajunsese deja la gradul 4, din maximum de 5, când a atins ţărmul, iar vântul bătea chiar și cu 250 de kilometri pe oră.

Americanii se pregatesc pentru cel mai devastator uragan care loveste Florida in ultimii 100 de aniFoto: NOAA/STAR

Fulgerător, a smuls acoperișuri, a doborât copaci și stâlpi de electricitate. Cel puțin două persoane au murit și o jumătate de milion dintre locuitorii a trei state, Florida, Alabama și Georgia, au rămas fără curent electric.

STIREA ZILEI ...  HOROSCOP 21 NOIEMBRIE 2018. Activităţile de rutină s-ar putea să aducă tensiuni. Previziunile zilei

Guvernatorul Floridei avertizase în privința unor “devastări de neimaginat”. Și a spus că, de un secol, o furtună atât de puternică nu a mai lovit zona Panhandle, o fâşie de ţărm de 300 de km lungime, unde se află localităţi pescăreşti şi staţiuni populare.

STIREA ZILEI ...  Pedeapsa primită de tinerii care au bătut cu bestialitate un bătrân, într-un pasaj din Brașov

Localnicii şi turiştii refugiaţi într-un hotel din Panama City au urmărit îngroziţi cum uraganul Michael smulge o parte din acoperişul terasei, face ţandări geamurile şi aruncă resturile peste maşini.

În Mexico Beach, prima localitate de coastă peste care s-a năpustit uraganul, apele Golfului Mexic au inundat zonele mai joase, şi chiar a ajuns până la acoperişurile clădirilor de pe plajă.

Aproape 400.000 de locuitori au primit ordin de evacuare. Mulţi au ales să nu fugă din calea urgiei. Joi, guvernatorul statului le-a transmis celor care au rămas să se baricadeze în locuinţe.

STIREA ZILEI ...  Cutremur în Vrancea, miercuri, 7 noiembrie! Ce magnitudine a avut

VIDEO AICI