Trimite pe Whatsapp

S-a produs un cutremur în Vrancea cu magnitudinea de 4,6 pe scara Richter, iar replica acestuia și-a făcut apariția într-un interval de două ore. Seismul a avut loc în dimineața zilei de joi, 8 noiembrie 2018, în jurul orei 05:47, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Zona Vrancea este cunoscută pentru cutremurele dese. De astfel, Vrancea determină seismicitatea în România. Specialiștii au stabilit faptul că în această zonă se produc în medie 4 sau 5 cutremure importante, cu magnitudinea de 6,7.

Cutremur în Vrancea de 3,6

Dimineața de joi, 8 noiembrie, a cutremurat din nou zona Vrancea. Replica acestuia nu s-a făcut mult așteptată, făcându-și apariția la doar două ore după primul, care a apărut la ora locală 05:47. Al doilea seism a avut o adâncime de 100 de kilometri, și s-a produs în jurul orei 07:35. Nehoiu, Covasna, Slănic-Moldova, Odobești și Onești sunt cele mai apropiat localități de epicentru. Cutremurul care a avdus panica printre români a fost cel din data de 28 octombrie.

sursa

0 Shares

Trimite pe Whatsapp