Trimite pe Whatsapp

Tânărul român care a fost transferat în Belgia, ars într-un incendiu din Neamţ, a murit în spitalul belgian în care era internat de câteva zile. Ministrul Sănătăţii a precizat că, în acest caz, „s-a făcut tot ce s-a putut”.

UPDATE Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat că în cazul tânărului din Neamţ, transferat în Belgia cu arsuri pe 70% din suprafaţa corpului, s-a făcut tot ce s-a putut pentru a fi salvat la timp. ”L-am sunat pe medicul care s-a ocupat de Alexandru, care m-a anunţat şi mi-a spus că s-a ataşat de pacient, că-i este foarte greu să-mi spună şi că a făcut tot ce i-a stat în putinţă să-l salveze.

Starea era foarte gravă, din păcate Alexandru a plecat. A fost transferat în Belgia în momentul în care medicii şi-au dat acordul. În momentul în care medicii din Belgia au spus ”Da”, Alexandru a plecat. S-a făcut tot ce s-a putut, transferul s-a făcut în momentul potrivit.

Din momentul în care a fost transportat am ţinut legătura cu medicul care s-a ocupat, care este de origine română”, a transmis Sorina Pintea. Ministrul Sănătăţii spune că a fost nevoie de achitarea unei plăţi înainte de transferul în Belgia, lucru care nu intra în atribuţiile ministerului.

”În cazul lui Alexandru nu s-a întârziat nicio secundă. Dacă se dădea acceptul cu 5 ore mai devreme, atunci era trimis. A fost vorba de plata unui avans, am făcut-o discutând cu Casa de Asigurări, pentru că era necesară în acest moment”, a precizat Pintea Ştirea iniţială: Alexandru ar fi împlinit chiar joi 28 de ani. Acesta a trecut cu bine prin prima operaţie la care a fost supus în clinica belgiană unde a fost transferat însă nu a mai reuşit să treacă cu bine şi peste operaţia de ieri.

Tânărul din Piatra Neamţ avea arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. Recent, medicul român Ciprian Isacu, care lucrează la Grand Hôpital de Charleroi, spune că România alege să îi trimită în străinătate pe marii arşi pentru a scăpa de responsabilitate.

Continuarea aici.

0 Shares

Trimite pe Whatsapp